Американска стюардеса изроди бебе в тоалетната на самолет по време на полет – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Американска стюардеса изроди бебе в тоалетната на самолет по време на полет. Служителката на авиокомпания „Frontier Airlines“ е проявила изключително хладнокръвие и професионализъм, разкриват от „Евронюз“.

Когато 35-годишната стюардеса Даяна Джиралдо забелязала, че майката има контракции по време на тричасовия нощен полет от Колорадо до Флорида, тя се намесила, за да помогне.Водите на 27-годишната Шакерия Мартин изтекли няколко седмици преди термина и се наложило Джиралдо да изроди бебето в тоалетната на самолета.


Но изключителният ѝ професионализъм не приключил с това.

„Най-голямото ми притеснение беше, че когато бебето излезе, то не се движеше“, каза Джиралдо пред репортери на Орландо ТВ.

„Щом не диша, значи има нещо в дихателните си пътища, което предполагам, че е околоплодна течност. Не съм лекар, но предположих, че точно това блокира дихателните пътища на новороденото“.

Джиралдо взела бързо решение и започнала да прави леки компресии на гръдния кош, разтривайки в същото време гърба на момиченцето, за да стимулира белите му дробове. Екипът използвал и кислородна маска за бебето, което само няколко минути по-късно започнало да диша самостоятелно.

В знак на благодарност за благополучното раждане Мартин дала на родената си във въздуха дъщеря името Джадалин Скай.

„Целият екипаж наистина свърши страхотна работа“, казва капитан Крис Най. „Прехвърлих управлението на моя първи офицер, докато координирах отклоняването.

Източник: inews.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар