Американска фармацевтична компания: Лечение с антитела намалява с 87% заболеваемостта от К-19 – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Американската фармацевтична компания Eli Lilly and Company (Eli Lilly & Co) заяви в сряда, че комбинираната терапия с антитела за борба с Covid-19 намалява риска от хоспитализация и смърт с 87%, според голямо проучване сред повече от 750 високорискови пациенти с коронавирус, съобщава Ройтерс.
Това е второто голямо проучване в късна фаза, което показва, че комбинираното лечение с две антитела – bamlanivimab и etesevimab, е ефективно при лечението на леки до умерени случаи на Covid-19.
Предишното проучване, което публикува данни през януари, използва по-висока доза от двете лекарства и отчете намаляване на риска от хоспитализация със 70%.
“Очаквам тези данни да продължат да стимулират по-голямото използване на антителата”, каза Даниел Сковронски, главен научен директор в компанията Eli Lilly.
Американският лекарствен регулатор разреши през февруари комбинираната терапия с тези медикаменти за употреба при пациенти с Covid-19, които са на възраст на и над 12 години и са с висок риск от развитие на сериозни усложнения. Европейският лекарствен регулатор (EMA) също даде зелена светлина на използването на тази терапия с антитела през март.
През февруари САЩ се съгласиха да закупят минимум 100 000 дози от комбинираното лечение.
Регулаторните органи на САЩ разрешиха през миналата година за употреба срещу Covid-19 само bamlanivimab, като американското правителство се съгласи да закупи близо 1,5 милиона дози, напомня агенция Ройтерс.
Даниел Сковронски от Eli Lilly каза, че комбинираната терапия има предимството да предлага по-голяма защита срещу нови щамове на Covid-19.
“Сигурни сме, че тази комбинация обхваща всички варианти на коронавируса в САЩ, включително британския щам”, каза Сковронски и добави, че компанията Eli Lilly изучава допълнителни възможности за лечение за новите щамове на коронавирус, идентифицирани за първи път в Южна Африка и Бразилия, които не са станали широко разпространени в САЩ.
Сковронски каза, че компанията е готова да произведе 1 милион дози от комбинираната терапия през следващите месеци и води активни преговори за снабдяване на правителствата по света.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар