Американските власти прекратиха разследването на инцидента с ракетата на Джеф Безос

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Федералното управление по въздухоплаване на САЩ (FAA) обяви, че е приключено разследването на миналогодишния инцидент с ракетата “Ню Шепард” на компанията “Блу ориджин”, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Налага се преработване на двигателя на ракетата и други поправки, преди да се стигне до ново суборбитално изстрелване, гласи заключението на компетентния орган.“Блу ориджин” трябва да предприеме 21 коригиращи действия, преди ракетата за многократна употреба “Ню Шепард” да се върне към полет, включително “препроектиране на компонентите на двигателя и дюзите с цел подобряване на структурата по време на експлоатация, както и да се извършат някои организационни промени”, наредиха от управлението.


Говорител на “Блу ориджин” коментира: “Получихме писмото на Федералното управление по въздухоплаване и планираме да летим скоро”, но не отговори на въпросите дали някои от коригиращите действия вече са били извършени или какви точно организационни промени изисква FAA.

“Ню Шепард” , който превозва товари и хора на кратки пътувания до границата на космоса, бе спрян от септември 2022 г. Тогава мисията без екипаж се провали приблизително минута след излитането, което принуди капсулата на ракетата, пълна с експериментална апаратура на НАСА, да катапултира безопасно. Неизправността настъпи по време на 23-ия поред полет на “Ню Шепард” от Ван Хорн, Тексас. Да този момент компанията бе извършила множество излитания с екипажи от хора, включително с платени клиенти и с нейния основател Джеф Безос на борда.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар