Американският дрон XQ-58 Valkyrie ще служи за радиоелектронна борба

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Компанията Kratos разкри нови данни за разработвания си стелт дрон XQ-58A Valkyrie. Той ще се ползва от морската пехота на САЩ за радиоелектронна борба. Безпилотникът ще осъществява мисии заедно с F-35.

Вижте как изглежда новият американски дрон >> >> >>Компанията също така разкри съществуването на нов и досега таен проект за дрон, известен като Dark Fury, както и друг мистериозен нов, неназован дрон, който вече е подложен на летателни тестове.


Информацията относно тези програми бе оповестена от Ерик ДеМарко, президент и главен изпълнителен директор на Kratos Defence & Security Solutions. Това стана по време на доклад за приходите на компанията тази седмица.

ДеМарко разкри, че единичната цена на XQ-58A Valkyrie е 6,5 милиона долара. Тя се основава на текущото производство в ниски количества, въпреки че Kratos има капацитет да произвежда до 150 реактивни дронове годишно. Данните показват, че сумата може да се намали до 2 милиона долара, ако мощностите се ползват в пълния си обем.

Използването на дрон като свързана платформа за електронна война ще помогне на F-35 да оцелее в наситена със съвременни ПВО системи враждебна среда.

Valkyrie може също така да изстрелва свои собствени резервни дронове и оръжия за заглушаване и може да действа далеч пред самолетите дори като примамка. Възможно е неговият оръжеен отсек да бъде преобразуван и в системи за гориво и електронна война. XQ-58, може да носи и оръжие.

ДеМарко разкрива, че дронът ще е почти невъзможен за заглушаване или хакване. Това се дължи на системата Multi-Function Data-Link (MADL), която е интегрирана в него. досега тя е използвана единствено в F-35.

Реактивният дрон ще излита от платформи, без необходимост от писта. Бойният му обсег е 5 600 километра, а максималната му скорост – 882 км/ч.

Освен да помага на F-35, безпилотникът може да се използва и за объркване на вражеската ПВО система и радари.

Пентагонът има планове да придобие огромно количество от XQ-58 Valkyrie, което ще се използва от различните видове въоръжени сили.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар