Американски вирусолог плаши: След Covid-19 могат да се появят Covid-26 и Covid-32

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Необходимо е задълбочено проучване на произхода на Covid-19, в противен случай човечеството може да се изправи срещу Covid-26 и Covid-32, заяви Питър Хотес, американски учен и един от експертите по коронавирус и инфекциозни болести в САЩ.

 

Американски вирусолог: След Covid-19 могат да се появят Covid-26 и Covid-32

„Това е третата голяма епидемия или пандемия на коронавирус през 21 век (след SARS и MERS).
Сегашната е трета поред. Природата ни казва какво ще се случи: ще има Covid-26 и Covid-32, ако не разбираме напълно произхода на Covid-19 “, каза експертът в ефира на NBC News.

Хотес подчерта, че е необходимо да се разследва „появата на огнище“ на новия коронавирус. За това вирусолози, епидемиолози и други специалисти трябва да бъдат изпратени в китайския град Ухан, където е започнала пандемията. На място те ще трябва да събират данни и необходимите проби, добави ученият.

В същото време експертът отбеляза, че би било трудно да се получи информация за произхода на коронавируса без сътрудничество с Китай по този въпрос.

Представители от САЩ и други западни страни не само са участвали, но и са финансирали противоречиви и рисковани експерименти в Уханската лаборатория.

Съдейки по научните материали на уебсайта на NCBI само през миналата година, специалистите на EcoHealth Alliance са извършили съвместни анализи и са работили както със Селскостопанския университет в Шенян, Пекинския институт по патогенна биология, така и с Института по вирусология в Ухан.
Президентът на EcoHealth Alliance Дашак потвърди, че американските учени са имали достъп до китайските лаборатории в продължение на много години.+

Освен това по време на изслушване в американския сенат миналата седмица главният медицински съветник на Белия дом Антъни Фаучи заяви, че не може да се изключи, че американското финансиране за изследователи в лабораторията на Ухан не е изразходвано за рискови експерименти по намеса в вируса. Именно по тази причина, американците опитват да обърнат палачинката, като предявяват обвинения към Китай…

Продължаваме да следим темата и да ви информираме. Очаквайте подробности в развитие.

Ася Иванова-Зуан

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар