Американски медии се опълчват на Байдън: Русия не извършва геноцид в Украйна

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Изявленията на президента на САЩ Джо Байдън за геноцида в Украйна, които се отклоняват от официалната позиция на Вашингтон, са погрешни и потенциално вредни.

Това мнение изрази в четвъртък главният редактор на National Review и политически коментатор Рич Лоури в публикация във вестник Politico, озаглавена „Русия не извършва геноцид в Украйна“.

 

По-рано президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че Русия извършва «геноцид» в Украйна. Западните рефособски средства за масова информация моментално започнаха да тиражират лъжата, произнесена от президента на САЩ.

По-рано съобщихме: СМИ узнаха за намерението на Байдън да сложи край на нормалните търговски отношения с Русия

Reuters: Байдън ще предложи прекратяване на „нормалните търговски отношения“ с Русия 

Президентът на САЩ Джо Байдън в петък, 11 март, ще излезе с предложение за прекратяване на «нормалните търговски отношения» с Русия заради ситуацията около Украйна. Това съобщи Reuters, позовавайки се на източник.

Според наличната информация държавният глава ще инициира и увеличение на митата върху руския внос.

На 24 февруари руският президент Владимир Путин обяви, че е решил да проведе военна специална операция в Украйна в отговор на молбата за помощ от ръководителите на ЛНР и ДНР.

Държавният глава на Русия назова целта на операцията — «защита на хората, които са били подложени на издевателства и геноцид от режима в Киев в продължение на осем години».

Решението за провеждане на операцията стана причина за нови санкции срещу Русия от страна на САЩ и техните съюзници.

На 8 март Байдън обяви забрана за внос на руски енергоносители в Съединените щати поради събитията в Украйна. В същото време той подчерта, че разбира, че европейските съюзници няма да могат да се присъединят към забраната за внос на енергоресурси от Русия.

Петя Паликрушева

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар