Американски съд не разреши на основателя на “Байненс” да напуска страната

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Основателят на криптоборсата “Байненс” (Binance) Чанпън Чжао, който миналата седмица се призна за виновен по обвинения във финансови измами, трябва да остане в САЩ до произнасянето на присъдата му, постанови снощи федерален съд, съобщава Си Ен Би Си.

Чжао беше освободен под гаранция от 175 милиона долара, а произнасянето на присъдата му е насрочено за 23 февруари. Прокуратурата поиска да ме бъде забранено да напуска САЩ, а адвокатите му настояваха да му бъде разрешено да се върне “у дома”, тъй като той доброволно е пристигнал в страната, за да се признае за виновен.

Чжао е гражданин на Канада и ОАЕ и е официално жител на емирствата. ОАЕ нямат договор за екстрадиция със САЩ, което е и мотивът на съда да не му разреши да напусне страната и същевременно да го стави на свобода, посочва Си Ен Би Си, цитирана от БТА.

Съдебното решение идва след като по-рано магистратският съдия Брайън Цучида разреши на Джао да пребивава в ОАЕ до две седмици преди произнасянето на присъдата.

Неотдавнашната съдебна жалба на правителството разкрива, че въпреки очакваната присъда от 12-18 месеца, то може да се застъпи за законовия максимум от 10 години по време на произнасянето на присъдата на Чжао.

По силата на сключеното споразумение Чжао се оттегли незабавно като главен изпълнителен директор на борсата и беше наследен на поста от Ричард Тън, който е в “Байненс” едва от две години първо като главен изпълнителен директор на подразделението на платформата в Сингапур, а след това и като регионален шеф за Европа, Азия, Близкия Изток и Северна Африка. Сделката освен това предвижда борсата и Чжао да платят глоба от общо 4,3 милиарда долара, за да бъде сложен край на разследването

По силата на сключеното споразумение в продължение на пет години “Байненс” ще бъде обект и на финансов мониторинг от страна на Комисията за надзор на финансовите престъпления (FinCEN) към министерството на финансите. FinCEN ще има достъп до счетоводните книги, записи и системи на компанията и ще “надзирава предприеманите оздравителни действия”, за да бъде приведена “Байненс” в съответствие с правилата за борба с прането на пари и други финансови измами, се посочва в становището на министерството.

 

Източник/ци: gong.bg, dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар