Американски F-16 успешно се пребазираха в авиобаза “Граф Игнатиево” (снимки)

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Българските Военновъздушни сили ще вземат участие в международна летателна тренировка “Тракийска звезда 2021”, която ще се проведе за времето от 12 юли до 22 юли 2021 г. съвместно със сили и средства от състава на Военновъздушните сили на Република Гърция, Румъния и САЩ, съобщават от Военновъздушните сили.

Ето какво пишат още от ВВС на страницата си във Фейсбук:

Днес, 9 юли 2021 г., в авиобаза Граф Игнатиево успешно се пребазираха самолети F-16 от 555-та авиационна ескадрила от състава на 31-во авиокрило на ВВС на САЩ в Европа, базирани в Авиано, Италия.

Снимка: ВВС

От българска страна съвместни задачи със страните-партньори ще изпълняват екипажите на самолети Су-25 от База за предно разполагане – “Безмер”, вертолети Ми-24, AS-532 AL “Cougar” и Bell-206 от авиобаза “Крумово”, както и формирования от Зенитно-ракетни войски на Военновъздушните сили и Сухопътни войски.

Авиобаза “Граф Игнатиево” ще осигурява въздушното ръководство на полетите и логистичната поддръжка на американските сили, като страна-домакин.

Румънските и гръцките екипажи на F-16 ще се включат в тренировъчните действия от базовите си летища.

Съгласно сценария, българските ВВС ще усъвършенстват подготовката си в съвместни въздушни действия, като изпълняват полети за нанасяне на удари по обекти, защитавани от групировка за Противовъздушна отбрана и реализират задачи по бойно търсене и спасяване.

Снимка: ВВС

“Тракийска звезда 2021” е международна летателна тренировка, която се провежда във въздушното пространство на Република България, Република Гърция и Румъния и предоставя на участниците възможности да генерират богат опит и реално взаимодействие.

Припомняме, че България закупи 8 нови изтребители F-16 Block 70 и те трябва да бъдат доставени през 2024 година. Общата стойност на проекта е над 2, 1 млрд. лева. Парите бяха преведени в аванс, каквито бяха американските изисквания.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар