Война

Американското разузнаване: Положението на Украйна на фронта е катастрофално

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Американският вестник The Independent разпространи отчет на разузнаването на Украйна, който „е попаднал на разположение на изданието“. Картината в статията се обрисува за Украйна доста мрачна.

Например артилерийските оръдия и системи за залпов огън на Русия в зоната на военните действия са 20 пъти повече, отколкото украинските, а снарядите – 40 пъти.

 

Киев почти е привършил ракетите за РСЗО. Превъзходството на руснаците в небето фактически е неоспоримо, а руски самолети са сваляни доста рядко.

Противотанковите средства, както се твърди в статията, са работили добре по време на първия етап на войната, но сега, когато решаваща роля има далекобойната артилерия, те са загубили своето значение.

Украйна в резултат на това търпи големи загуби, случаите на дезертьорство са все по-чести, също така и предаването в плен.

Ето какви цифри цитира изданието: Украйна към момента държи 550 пленени руснаци, докато Русия е пленила над 5600 украинци.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Екипът на informiran.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна. Политика за поверителност