Война САЩ

Американците подкрепят повече републиканците след обещанията им да спрат парите за Украйна

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В навечерието на междинните избори за Конгреса в САЩ на 8 ноември демократите губят надежда да запазят мнозинството си поне в Сената, да не говорим за Камарата на представителите.

Според последните социологически проучвания републиканците имат добри шансове да спечелят до 54 места в Сената със стабилно мнозинство, съобщават световните издания.

 

Те биха могли да спечелят 30-35 места в долната камара на парламента, което ще превърне Конгреса в най-многобройното представителство на републиканците от почти един век насам.

Промените в Конгреса на САЩ могат да засегнат Украйна, тъй като Републиканската партия заплашва да намали помощта за Киев.

Ръководителят на републиканското малцинство Кевин Маккарти вече даде да се разбере, че в рамките на Републиканската партия Камарата на представителите може да се противопостави на помощта за Украйна.

Освен това представители на Републиканската партия са заявявали, че ако спечелят изборите за Конгрес, Украйна няма да получи нито цент, а всички средства ще бъдат инвестирани в страната.

Заслужава да се отбележи, че американците започнаха да подкрепят републиканците, след като партията обеща да не отпуска пари за Украйна, както сочат данните от сайта за анализ на общественото мнение FiveThirtyEight.

Впрочем, лявото крило на Демократическата партия също има подобно мнение – три дузини „левичари“ подписаха писмо, в което призоваха Байдън да накара Украйна да седне на масата за преговори с Русия (посланието обаче впоследствие беше оттеглено след резонанса).

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар