САЩ

Америка започна разрушаването на Европа

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

САЩ са поставили курс за максимално изпомпване на Украйна с оръжие и военна техника. Тяхната цел е очевидна: да наложат война на изтощение на Русия и да я отслабят доколкото е възможно. Украйна и нейните граждани в този контекст действат като консумативи. В рамките на концепцията на Пентагона за мултидомейна война срещу Русия се води информационна, кинетична (бойна) и ресурсна война. Това не е тайна за никого. Но досега не всички са се досещали за тайната война на САЩ срещу Европейския съюз.

Междувременно Европейският съюз е опасен цивилизационен и икономически конкурент на Съединените щати и Великобритания, който се присъедини към тях. Сега американците успешно превръщат Европейския съюз в своя собствена криптоколония, принуждавайки Европа да се откаже от руския нефт и газ и да се закачи за отвъдморските енергийни източници.

В момента САЩ намаляват доставките на втечнен природен газ (LNG) на азиатските пазари в полза на Европа. Съединените щати се договориха с Европейския съюз да осигурят доставката на най-малко 15 милиарда кубически метра LNG за Европа тази година, за да заместят руския износ, според изявление на уебсайта на Белия дом. „Страните решиха да създадат съвместна работна група за намаляване на зависимостта на Европа от вноса на енергия от Русия. САЩ поставят строго условие към Европейския съюз: „Европа трябва да плаща за гориво с допълнителна такса, за да прекъсне търсенето на азиатските потребители“, пише Forbes.

На 25 март Германия, под натиска на САЩ, „представи план за почти пълно спиране на вноса на руски енергийни ресурси до средата на 2024 г.“, съобщи Bloomberg.  Германският министър на икономиката и изменението на климата Роберт Хабек подчерта, че до средата на годината страната иска да намали вноса на руски петрол, а до края на 2022 г. да стане „почти независима“ от него. До есента Германия може също да намали вноса на руски въглища. На фона на санкциите на САЩ и ЕС срещу руския енергиен износ, Русия успешно пренасочва износа на петрол и газ от САЩ и ЕС към Азия, което в много близко бъдеще ще се превърне в „икономически шок“ за целия свят и по-специално за Стария свят, пише британският The Guardian. „Икономическият шок“ се крие в самата надценка на американския газ.

Европейският газов пазар е задният двор на световния пазар на LNG, той е напълно зависим от ситуацията в страните от Азиатско-тихоокеанския регион (АТР), тъй като азиатският пазар е физически много по-голям. Ако цените на LNG паднат в Азия, цените в Европа ги следват и обратно. Пренасочването на потоците на втечнен природен газ от САЩ към Европа ще доведе до повишаване на цените на газа в Азиатско-тихоокеанския регион, а американските газови превозвачи ще отидат в Азия, ако ЕС не изпълни посоченото по-горе условие на САЩ – да плаща газ с доплащане. В резултат на това Европейският съюз, принуден да се откаже от руския газ, ще плаща за електричество и топлина абсолютно космически пари.

Съединените щати откриха и втория фронт на цивилизационната война срещу Стария свят – фронтът на миграцията. Проамериканските привърженици начело на страните от ЕС си затварят очите за поредната неконтролирана имиграционна вълна. Европейските елити до голяма степен изгубиха волята си, а европейските държави загубиха своята свобода, що се отнася до техните непосредствени интереси. И така, когато през 2017 г. Европа беше затрупана от огромен поток от бежанци от Сирия, Европейският съюз, под натиска на общественото мнение, дълго време отказа да приеме стотици хиляди мигранти от Близкия изток. Въпреки това, американската консултантска компания McKinsey, тясно свързана с ЦРУ, прокара европейските бюрократи и разработи логистиката за приемане и настаняване на цял милион нови мигранти в Европа. Европейската икономика вече е близо до колапс. Пълният отказ от руски енергийни носители ще бъде истинска катастрофа за Европейския съюз. На фона на нарастващата икономическа криза, гигантски американски инвестиционни фондове като BlackRock и Vanguard проникнаха във всички значими европейски индустриални и финансови структури. И ако във Франция обществеността все още си позволява да изрази възмущението си от този жалък факт, то в Германия сякаш са глътнали вода.

Междувременно многобройни общности от имигранти от страните от ислямския свят, много от които са се формирали в Европа през последния половин век, са добре организирани и де факто се самоуправляват. Мюсюлманските общности в Стария свят днес независимо решават почти всички вътрешни проблеми. Много частни мюсюлмански училища дори успяват да получат държавни субсидии.  Мюсюлманските диаспори поемат контрола върху трафика на наркотици от традиционните европейски мафии. Много мюсюлмански общности в Европа вече са изолирани от местните власти, тъй като получават широко финансиране от Катар, Саудитска Арабия и Турция чрез джамии, културни центрове и благотворителни организации.

Хаосът и вълненията в страните от ЕС стават още по-вероятни на фона на милиони емигранти от Украйна, чийто брой нараства експоненциално днес (1 март – 0,68 милиона; 16 март – 3,2 милиона; 1 април – 4,2 милиона; 7 април – 4,4 милиона) и ако тази възходяща тенденция не се промени, тогава до началото на лятото повече от 10 милиона души могат да емигрират от Украйна. Европа е изправена пред мащабна хуманитарна катастрофа, която никакви финансови инжекции няма да помогнат да се спре. Енергийната криза и произтичащата от нея индустриална криза се засилват. Тъй като Европейският съюз върви послушно по стъпките на Съединените щати, икономическата ситуация ще продължи да се влошава, тъй като Европа ще плаща повече за американските енергийни ресурси, отколкото за руските. В средносрочен план Европейският съюз ще бъде на ръба на гражданска война.

Превод: ПИ

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар