“Америка за България” плаща по 500 000 лева годишно на медиите на Прокопиев

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Неправителствената организацията става основен спонсор на издателската група “Икономедиа”.

Прословутата фондация „Америка за българия“ става основен спонсор на медиите на подсъдимия бизнесмен Иво Прокопиев.

Издателската група “Икономедиа” и неправителствената организация са постигнали договорка за нов тригодишен период – от 2018 до 2020 година.

По проекта на изданията на Прокопиев ще бъдат плащани по 500 000 лева годишно, което представлява около 7% от очакваните приходи на “Икономедиа” за периода.

 

„Традиционните новинарски медии навсякъде по света бяха изправени пред предизвикателството да инвестират в развитието си, така че да са адекватни в дигитална среда, докато в същото време понесоха удар по основните си приходни линии. От една страна, когато се прехвърлиха онлайн, читателите спряха да плащат за съдържание.

От друга, в конкуренцията за рекламните бюджети влязоха глобалните интернет гиганти и социални мрежи. В момента на повечето пазари Google и Facebook привличат повече приходи от дигитална реклама, отколкото всички местни издатели, взети заедно“, пише в съобщение на издателската група, собственост на Иво Прокопиев и Теодор Захов.

 

Договорът между “Америка за България” и “Икономедиа” се сключва въз основа на проект, чиято цел е “подкрепа на свободата на словото при спазване на професионалните и етични стандарти в журналистиката”. Редакционната политика на “Капитал” и “Дневник” остава необвързана от донорската подкрепа на фондацията.

Новината от днес е сред най-споделяните в социалната мрежа „“Фейсбук“.  Тя бе коментирана от депутата от „Атака“ Десислав Чуколов така: “Журналистите” са нахранени, а вие ползвайте това, като храна за размисъл.“

източник

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар