Война САЩ

Америка УНИЩОЖАВА Европейския си Проект! Газът в САЩ струва 333 долара за 1000 куб. м. Вашингтон го продава на Европа 7,3 пъти по-скъпо!

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Председателят на руската Държавна дума заяви, че „Вашингтон унищожава Европа, за да запази властта си над света“. Той посочва, че днес газът в САЩ струва 333 долара за 1000 куб. м. В същото време Вашингтон го продава на „партньорите си“ в Европа „7,3 пъти по-скъпо, което вече направи икономиките на страните от ЕС най-неконкурентноспособните в света“, ​​​​съобщава ТАСС.

Съединените щати се стремят да запазят своята „власт над света“, като нанасят щети на „партньорските си“ – страните от Европа и на практика ги обричат ​​на изолация. Това мнение изрази в петък председателят на Държавната дума Вячеслав Володин в своя канал в Telegram.

 

„Вашингтон обрича Европа на глад, студ и изолация. Вашингтон унищожава Европа, за да запази властта си над света, жертвайки за това благосъстоянието на гражданите и икономиките на страните от Стария континент“, каза Володин.

И добави: Нека обясня този парадокс. ЕС, а преди това ЕИО, както и тихоокеанската военно-икономическа зона, включваща Япония, Южна Корея и Тайван, са американски проекти след Втората световна война, чиято задача беше да възпира военно и икономически развитието на Азия, където са Русия (СССР) и Китай. За целта САЩ наляха огромни инвестиции в тези държави. Тези пари обаче не бяха спечелени от американците, а ограбени от останалия свят. За да поддържа този кордон от угоени васали Вашингтон делеше с тях част от плячкосаното. На това се дължеше и високия стандарт на хората в Западна Европа, Япония и Ю. Корея. Но всичко това приключва. САЩ вече нямат възможност да ограбват света и за да се спасят от задаващия се икономически колапс, изтеглят инвестициите си от Европа и Далечния Изток. Те ще се оттеглят напълно от тези райони, умишлено оставяйки след себе си „изпепелена“ земя.

 

Така например, самоубийственото решение на европейските държави да се откажат от руските енергийни ресурси, да прекратят икономическото си сътрудничество с Русия, както и да забранят влизането на руснаци „бяха взети под натиск от Вашингтон“. „В момента проводници на американската политика в Европа са Англия, която точно с тази цел напусна Европейския съюз, и страни, от чийто някогашен суверенитет е останало само името: Литва, Латвия, Естония, Украйна. Полша, Чехия и Финландия влязоха в новата русофобска коалиция с надеждата да получат американско подаяние. Няма да го получат. Политиката им е силно недалновидна“, смята Володин.

Председателят на Държавната дума посочва, че днес газът в САЩ струва 333 долара за 1000 куб. м. В същото време Вашингтон го продава на „партньорите си“ в Европа „7,3 пъти по-скъпо, което вече направи икономиките на страните от ЕС най-неконкурентноспособните в света“. В същото време, подчерта Володин, инфлацията в европейските страни вече е достигнала рекордните 8,9%.

„Аномалната жега, която се разрази в Европа, удари силно селското стопанство. Реколтата е с 20% по-малко от миналата година. Има недостиг на електроенергия, цената на която се е увеличила шест пъти за една година“, добавя той в знаковия си Telegram пост.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар