Анализатори: Новата севернокорейска космическа ракета е с двигател за междуконтинентални балистични

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Най-новата космическа ракета на Северна Корея изглежда има нов дизайн и най-вероятно използва двигатели, разработени за севернокорейските междуконтинентални балистични ракети, на които може да бъдат поставяни ядрени бойни глави, казаха днес анализатори, цитирани от Ройтерс.

Ракетата, наречена “Чолима-1”, претърпя авария при първия опит за изстрелването си в сряда. Тя беше изстреляна успешно, но втората ѝ степен не успя да стартира според очакванията и ракетата падна в Жълто море, съобщиха севернокорейски държавни медии.Държавните медии разпространиха също снимки от изстрелването, въпреки аварията, давайки възможност на международните анализатори да зърнат новата ракета носител.


“Ракетата носител, която видяхме е със съвършено нов дизайн в сравнение с по-старите ракети “Унха”, каза Анкит Панда от базираната в САЩ Фондация за международен мир “Карнеги”. Изглежда тя използва двигател, разработен за по-ранните севернокорейски междуконтинентални балистични ракети”, допълни анализаторът.

Джоузеф Демпси, изследовател в сферата на отбраната в Международния институт за стратегически изследвания, констатира още, че ракетата може да е задвижвана с двудюзов двигател с течно гориво, като тези, използвани за севернокорейските междуконтинентални балистични ракети “Хвасон-15”.

Този двигател е смятан от някои експерти като взаимстван от съветската серия ракетни двигатели “РД-250”, докато за по-ранната ракета-носител “Унха” са използвани серия от двигатели, взаимствани от ракетите “Скъд”, посочва Ройтерс.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар