Ананиев: Брошурата с хомосексуални двойки не е предназначена за училищата – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Брошурата “Любов без последствия” е част от здравно-образователната програма, която се финансира по линията на Глобалния фонд на ООН. Първото издание на брошурата е от 2006 г., след това е преиздавана през 2009 г.  и началото на 2017 г. Тя е насочена към целевата група МСМ (мъже, които правят секс с мъже)”. Това заяви министър Кирил Ананиев на брифинг след днешното заседание на Министерския съвет.

От думите на министъра стана ясно, че брошурата не е предназначена за училищата, а за кабинетите за анонимно и безплатно консултиране и изследване на ХИВ/СПИН (КАБКИС).

Съществува разписан регламент, по който брошурата е следвало да бъде разпространена само и единствено в КАБКИС, поради което след като преди седмица получихме информация, че се разпространява в учебни заведения, съвместно с Министерството на образованието и науката веднага разпоредихме изтеглянето ѝ от училищата, за да не достигат до децата”, поясни още министърът на здравеопазването, като допълни: “Това е провокация, която ще се разследва”. Той беше категоричен, че всички длъжностни лица, които са допуснали разпространението на брошурата в учебните заведения, ще понесат наказания.

Ръководствата на пет регионални здравни инспекции самостоятелно са взели решение да разпространят брошурата в училищата. Това са РЗИ-Монтана, РЗИ-Видин, РЗИ-Ямбол, РЗИ-Кърджали и РЗИ-Хасково.

По първоначална информация брошурата е раздадена на учениците чрез медицинските специалисти в училищата. Това посочи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

One thought on “Ананиев: Брошурата с хомосексуални двойки не е предназначена за училищата – България

  • Ананиев явно е хомосексуален, за да пише подобни гадости и извращения, и мерзост.

Вашият коментар