Ананиев поиска 27 млн. повече за здраве – Здраве

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Здравният министър разговаря с председателя на здравната комисия в Народното събрание и депутати от ПГ на Обединени патриоти относно проектобюджета на НЗОК. В рамките на срещата той поиска бюджетът на Здравната каса да бъде увеличен с общо 27 млн. лева. От тях 7 млн. лв. да са средствата за първичната извънболнична помощ за 2018 г., още толкова да е увеличението за специализираната извънболнична помощ, с 3 млн. лв. да е по-голям бюджетът за медикодиагностичните дейности и с 10 млн. лв. повече да са средствата за стоматологична дейност е идеята на Ананиев, обсъдени с председателя на здравната комисия на НС Даниела Дариткова и депутатите от ПГ на Обединени патриоти.

Представителите на ОП имаха няколко предложения, които бяха направили между първо и второ четене. Изложих какви са нашите мотиви. Нямаме противоречия с групата на Патриотичния фронт.”, посочи след срещата здравният министър. Ананиев уточни, че средствата ще дойдат от резерва, като в никакъв случай в момента не трябва да се намаляват парите за други дейности като болничната помощ или лекарства.

Здравният министър коментира, че междуведомствената работна група, която се занимава с ТЕЛК, е към края на своята работа. Така до дни ще излезе с предложение, което ще бъде представено на ръководството на Министерството на здравеопазването.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар