Анастас Герджиков: Виждал съм Доган веднъж и то от 10 метра, нямам връзка с ДПС

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Виждал съм Ахмед Доган веднъж и то от 10 метра, нямам връзки с ДПС, не познавам Пеевски“, каза ректорът на СУ и кандидат за президент проф. Анастас Герджиков в „Лице в лице“ по bTV.

Той е категоричен, че няма никаква връзка с ДПС. По времето на НДСВ е бил част от гражданската квота като експерт.

На въпрос как приема подкрепата на ГЕРБ, Герджиков отговори, че се е надявал тя да дойде от всички партии, като първи да бъдат десните и центристките.

„Исках да бъда кандидат на всички българи. На ГЕРБ им липсва диалогичност, това е главният проблем на правителствата на Борисов“, смята Герджиков.

Той коментира и настоящия президент Румен Радев.

„Основният проблем на Радев е, че той беше твърде рязък и понякога смесваше това, което прави като президент с личното си отношение към хора и партии. Личното му отношение намери израз и в това как той постъпва политически като президент“, смята Герджиков.

„Президентът, който иска да обедини нацията е по-активен от всеки друг“, допълни той.

Въпреки това Герджиков коментира, че е прекалено опасно да се дават още правомощия на държавния глава. Той допълни също, че е нужна дълбока съдебна реформа, защото без нея „ако Иван Гешев си отиде, утре ще дойде друг Иван Гешев при същите правила“.

По-рано кандидатпрезидентската двойка на проф. Анастас Герджиков и полк. Невяна Митева получи

Това беше съобщено по време на пресконференция, на която кандидатът за първия пост в държавата изрази притесненията си, че един от основните проблеми, които трябва да бъдат решени, е раздробяването на десните партии у нас.

„Няма как да изгубим избиратели от ГЕРБ. Ние бяхме издигнати от инициативен комитет и аз вярвам, че избирателите на ГЕРБ ще ни подкрепят въпреки това. Десните партии са силно раздробени и това е проблем през последните години, който трябва да бъде решен“, заяви проф. Герджиков.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар