Анастас Герджиков, ГЕРБ: Васил Левски е бандит, нарушаващ османски закони! Интересно е защо останалите партии мълчат

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Издигнатият за президент от хунтата ГЕРБ е написал доклада, в който пише, че Васил Левски е бил закононарушител в Османската империя, която изпълнявала задълженията си.

Герджиков е бивш заместник-министър от квотата на ДПС по време на Тройната коалиция, като именно под негово ръководство е искал да бъдат цензурирани уроците за Христо Ботев и Иван Вазов. Той е и автор на доклада, който е изследвал текстовете на българските класици.

Скандалът избухна през 2012 година, когато тогавашния председател на Комисията за защита от дискриминация доц. Анна Страшимирова огласява на пресконференция какво всъщност върши Герджиков министерството.

По думите на Страшимирова тогава, сайтът на комисията е бил обект на нерегламентирано проникване, като е правен опит текстът на доклада да бъде подменен.

Единствено благодарение на скандала, който се вдигна тогава, важни текстове от историята на страната ни и герои като Левски не бяха описани като „закононарушители“, но днес Анастас Герджиков е ректор на СУ, както и кандидат за президент.

 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар