Анастас Герджипков се разведе тайно, професорът живее с майка си

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Проф. Анастас Герджиков, който се оказа изненадващата кандидатура на ГЕРБ за президентските избори, се е развел тайно със съпругата си. Раздялата е станала тихомълком още през 2019 г.

Преди дни от партията на Бойко Борисов официално обявиха, че ще застанат зад номинацията на ректора на Софийския университет „Св. Климент Охридски”, огласена от инициативен комитет, пише „Уикенд”.

В биографичната справка, приложена за Герджиков, са старателно описани всичките му академични титли и научни постижения. Няма и дума обаче за неговото семейно положение, което е повече от странно и необичайно за претендент за най-важния в държавата пост.

Проф. Виолета Герджикова е разведена с кандидат-президента на ГЕРБ

Оказва се, че това е лично желание на проф. Герджиков. Повече от 20 години той е бил женен за своята колежка Виолета Петрова Герджикова, която също е професор и е сред най-изтъкнатите преподаватели по класическа филология, старогръцка и римска култура. Двамата имат и син.

Семейството обаче се разделя без драми и панаири преди около 6 години. Виолета напуска съпруга си и според слуховете от известно време има връзка с друг свой колега.

Запазва обаче добрите си отношения с дългогодишния си съпруг проф. Анастас Герджиков, двамата дори често се срещат по симпозиуми и семинари и празнуват някои празници.

Според източника двойката професори се развежда официално през 2019 г. За това сочат и данъчните декларации на проф. Герджиков, който от този момент декларира единствено своето имущество като ректор на Софийския университет.

Narod.bg ексклузивно научи, че от няколко години кандидатът за президент живее с майка си проф. Мария Герджикова в семейния апартамент в столичния квартал „Гео Милев”.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар