Ана Бърнабич: Заплахата за живота на сръбския президент не е отстранена

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич заяви днес, че в момента главните заподозрени за планирания атентат срещу сръбския президент Александър Вучич са извън обсега на службите за сигурност на страната, предаде Танюг.

Покушението срещу Вучич било планирано за февруари

Пред сръбското радио и телевизия РТС тя уточни, че в планирането на убийството на Вучич са участвали двама черногорски граждани, но и хора от други държави от и извън ЕС.Миналата седмица министърът на вътрешните работи на Сърбия Александър Вулин съобщи пред журналисти за подготвяното покушение срещу Вучич.


Тогава той каза, че според оперативна информация престъпна група начело с Радое Звицер, ръководител на Кавачкия клан, подготвя покушението.

Бърнабич уточни тогава, че покушението срещу сръбския президент е било планирано за февруари, а информацията за него е получена на 14 януари от страна-членка на ЕС.

Бърнабич коментира днес, че сръбските сили за сигурност работят денонощно да бъдат открити хората, които са планирали убийството.

Това, което е важно да подчертая за всички наши граждани е, че все още в този момент всички, които са заподозрени и за които имаме доказателства, са извън обсега на нашите сили за сигурност. Така че не можем да стигнем до тях, посочи Бърнабич.

Тя отбеляза, че Сърбия е благодарна на чуждестранните партньори, с които си сътрудничи, включително Европол.

Бърнабич допълни, че контролът по границите е максимално засилен, защото се смята, че тези, които планират да извършат покушение срещу президента, ще се опитат да влязат в страната от чужбина.

На въпроса дали зад Радое Звицер стои политически поръчител премиерката отговори, че е абсолютно сигурна в това.

В началото на 2020 г. вътрешният министър Вулин също бе заявил, че полицията разполага с оперативни данни за това, че срещу президента на страната се подготвя покушение. 

 

Източник: dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар