Ангелкова откри “иновативни” нарушения по плажовете – Туризъм

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ангелкова откри

Министерство на туризма

Подадени са сигнали до прокуратурата за нарушенията на плажовете “Панорама”, “Кабакум – централен” и “Обзор – мотела”. Това съобщи в Бургас министърът на туризма Николина Ангелкова и определи нарушенията по тези плажове като “иновативни”.

За пясъчните ивици “Панорама” и “Кабакум – централен” бе обявено, че са неохраняеми. “Има проведени търгове за отдаване под наем, има вече избрани изпълнители”, припомни Ангелкова. И уточни, че за плажа “Панорама” е избран старият изпълнител, но отказвал да сключи договор, а същевременно използвал плажа.
 
“Сигнализирана е прокуратурата, община Варна, РЗИ, за да могат да се премахнат обектите, както и “Морска администрация” за нерегламентирано ползване на водни коридори”, каза тя.
 
За “Кабакум – централен” министърът обясни, че старият наемател не отстъпва владението на новия, независимо от сигналите, които се изпращали до институциите.

 

 

Предстои прекратяването на договора за плажа в село Лозенец по взаимно съгласие. “Там е установено разминаване на кадастралните карти, предстои ново заснемане”, добави Ангелкова.

За плажа “Обзор – мотела” е същата ситуация – предишни наематели не дават възможност на новоизбраните да го ползват, за което също са уведомени органите.
 
Като цяло нарушенията, които са най-чести, са свързани с недостатъчно спасители според изискванията. В Равда са установени пък обекти, които са поставени неправомерно и ще бъдат премахнати. На същото място е констатирано, че на една част от плажа се поставя табела за частна собственост, което също е нарушение.
 
Според Ангелкова “е належащо да се регулира къмпингуването”. В тази връзка тя посочи новите сигнали за “Корал”, където има незаконно къмпингуване и ползване на ток.

Сформирана е работна група, която до 31 август или най-късно до 15 септември ще даде предложения как да се регламентират видовете къмпингуване и разрешителния режим.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар