Ангелов: Близо 15 000 избиратели, поставени под карантина, няма да могат да гласуват

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“По данни за последните три дни близо 15 000 избиратели, които са поставени под карантина след 1 април, няма да могат да гласуват с подвижна избирателна кутия”, това съобщи министърът на здравеопазването Костадин Ангелов във Велико Търново, където гласува като водач на листата на ГЕРБ-СДС, след като повече от  половин час чака реда си на опашка, съобщи БНР.

Тай като срокът за подаване на заявления за такива кутии изтече преди няколко дни, хората, които са се оказали с положителен тест след това, загубиха правото си да пуснат своя вот. 

“Полицията и РЗИ трябва да следят дали на опашките пред избирателните секции няма карантинирани граждани от тези близо 15 000 избиратели, които са в изолация след 1 април и нямат право да дадат вота си с подвижна избирателна кутия”, подчерта министърът.

Той увери, че всички екипи, които осъществяват гласуването с подвижни избирателни секции са обезпечени с лични предпазни средства.

Според него противоепидемичните мерки по отношение на провеждането на изборите се спазват и към момента няма сигнали за нарушаването им, а във връзка с разпространението на Covid-19 подчерта, че третата вълна на пандемията у нас започва да намалява.

“Не очаквам пик на пандемията след днешните избори. Всичко ще бъде наред след днешния ден. Изборите са безопасни –  хората прекарват по-голямата част от времето навън, пред изборните секции, а опашките от чакащи са белег, че има въведени противоепидемични мерки и протокол, който трябва да бъде спазен, за да няма риск за живота и здравето на хората. Процентите, които наблюдаваме, положителните проби, те все пак са няколко дни, много е крехка тенденцията, но като че ли вървим в посока надолу”, допълни той.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар