Ангел Исаев- срамният пример за роден депутат

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

47- годишният бургаски депутат Ангел Исаев стана широко известен със средното си образование и противоречивата си работа, откакто е постъпил в парламента преди 2 години.

Исаев е избран с преференциален вот от листата на ДПС в Бургас, най- вероятно погрешка, въпреки че той отрича. Същото мислят и от партията му, която го кара да се откаже от сладкото депутатско място.

Той обаче отказва, а те го изключват. И така вече две години той е независим народен представител, но при избирането на кабинета на ГЕРБ гласува не с партията на Доган, ами с тази на Борисов.

Оттам насетне той се окачествява като фантом в парламента. Внесени законопроекти- спомени от такива, няма. Официални запитвания към министри- също няма спомен някой. Изказвания от трибуната на парламента може и да има, но запомнящи се и довели до някакъв резултат- напротив.

Изглежда Исаев е в парламента, за да оправя благосъстоянието си, да се заобикаля с “правилните хора” и посредством тях, да осигурява работа на строителната си фирма и близки до нея физически и юридически лица. Реално тя не се води на негово име вече, а на кръвна роднина. Но това не пречи да се взимат обекти. Един от тях например е този на бъдещия “Декатлон” в бургаския жк Изгрев. В широк периметър се говори, че силния човек който коли и беси на обекта е самия Исаев. Дори е засичан на място. Предполага се, че щом е публична личност, всичко ще бъде изпипано както трябва. Но уви. Едно от първите неща които се набиват на очи са видимите и невидими капани в и около обекта- опасни за здравето и живота на хората. За трудова дисциплина на тружениците, почти не може да се говори. Човек остава с впечатлението, че селекцията е правена “на юруш” от незаконните ромски гета в Бургаско. Всъщност Исаев има опит с махалите  от времето, когато е кмет на село Рудник, станало после квартал на Бургас. Там и не само там, е любимец на смуглите, живеещи на гърба на останалите. Сочен за радетел на незаконното, в угода на определена прослойка.

За обекта който се готви на известната френска компания за спортни стоки, се говори, че материалите които се използват при строителството са некачествени. На документи навярно ще е обратното, но какво от това. Важното е “правилния човек” в случая Исаев, да вземе поръчката, “правилните” бачкатори да са на терен, а какво ще става по време и след завършването на специфичния иначе обект, е без значение.

На него даже няма задължителните предпазни платнища. Работи се все едно не става въпрос за знаков обект на логистично и видимо място, а за личния “дворец” на Исаев в далечния квартал Рудник. После се чудим защо думата депутат се превърна в срамна. Гореизложеното е събирателен образ, но то задължава също така да има продължение.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар