Англия под пълен локдаун след Коледа – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вестник „Таймс“ съобщава, че британското правителство има готов план за двуседмичен локдаун след Коледа, който включва забрана за гостуване по домовете, съобщи БНР.

Според „Таймс“ новите разпоредби ще забранят напълно общуването на хора от различни семейства на закрито, освен ако не се налага спешна работа. Пъбовете и ресторантите ще минат на обслужване единствено на открито.

„Файненшъл таймс“ пък пише, че премиерът Борис Джонсън е бил запознат със серия от възможности от „леки напътствия за съобразяване на хората със сегашните разпоредби до налагане на пълен локдаун“.

Вестникът цитира приближени на премиера , които твърдят, че той предпочита по-леката форма, но в същото време трябва да бъде реалист през заплахата от Омикрон.

Според изтекла информация от последното заседание на групата научни съветници за извънредни ситуации, видяна от Би Би Си, учените са казали на министрите, че много скоро трябва да бъдат въведени по-строги мерки. Те настояват да не се изчаква настъпването на новата 2022 година.

Всичко това става след като в петък бяга регистрирани рекордните 93 045 потвърдени случаи на заразяване с Covid-19 – най-голямата бройка, откакто настъпи пандемията. Броят на постъпилите в болници в Лондон се e увеличил с близо 30% за седмица.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар