Андрей Райчев: Борисов няма да позволи да бъде свален

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бойко Борисов не може да си позволи да бъде свален. Той може да си позволи да слезе, но не и да го свалят. Той няма спирка, на която да слезе. Не го ли направи до 10 ноември, през декември е малко вероятно. Тази прогноза направи социологът Андрей Райчев пред БНТ.

Той припомни, че при предишните пъти, когато е слизал от власт, Борисов сам е взел това решение.

“На площада нямаме хора, които се бунтуват за пари. Това е чисто политически протест за правила. Протестите във всички случаи печелят, Борисов губи. Седейки на глас, губи гласове”, смята Райчев.

Той посочи още, че през декември ще започне да се мисли за предстоящия вот през март догодина. През декември ще започне да се мисли и кой какви гласове може да вземе. Постепенно ще започне да се обмислят и евентуални коалиции.

Райчев също смята, че “Борисов е изял дясното, а заради това други формации е възможно да изземат това пространство”.

Според социолога ролята на формацията на Слави Трифонов ще е водеща в следващия парламент, а ясните участници ще са ГЕРБ, БСП и ДПС.

Според политолога доц. Стойчо Стоев протестите няма да доведат до промени. Той ги сравни с COVID-19, защото стават част от ежедневната статистика.

“Доста вероятно е да продължат така нещата. Протестът стана част от ежедневието. Ден “еди-кой си” е като статистиката за COVID-19. Това е големият проблем, защото сe обезсилва протестът. Протестите спират да имат ония ефект, който имаха. Все по-малко хора започват да гледат на това като нещо специално”, заяви Стоев.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар