Андрей Райчев: ГЕРБ се Сгромолясва! Кабинетът „Борисов- 3“ ПАДА! Ето кога ще има ИЗБОРИ

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Работата на опозицията е да събаря правителството. Още повече че го смята за корумпирано.

Президентът Радев е избран от опозицията, и той смята, че кабинетът“Борисов-3″ трябва да си ходи.

Естествено, че от висотата на внушителния си 60-процентов рейтинг, изправен срещу управление с едва 20% подкрепа, Радев ще се държи така царствено. И рано или късно, Той ще събори Борисов. Това е сигурно.“ Това заяви Андрей Райчев пред Нова телевизия.

Според мастития ни социолог обаче новото в сегашната ситуация не е, че след европредседателството опозицията се е активизирала още повече. „През всичките 6 месеца на председателството БСП не спря да атакува и дискредитира правителството.

Новото е, че в момента ГЕРБ се събарят сами. Защото формацията на Борисов в момента е завладяна от страховито вътрешно напрежение.

В това напрежение има една скрита линия – линията Борисов-Цветанов и връзката им със САЩ. Борисов опита да затопли отношенията ни с Русия. А по същото време Цветанов отиде в САЩ, където с приведена глава обеща на вашингтонските си ментори съвсем други неща.

Противоречията между Цветанов и Борисов са обективни и източникът им не е в България, а в САЩ. Силно се надявам това все по-натрупващо се напрежение да не избухне в един момент като вулкан, защото това означава България да стане жертва на чужди неща.

Тлее и едно открито напрежение, свързано с кризата в Патриотичния съюз. Без всяко съмнение, Борисов в момента е жертва на шантаж“, заяви Райчев по повод поведението на вицепремиера Валери Симеонов. „Налице е остра вътрешна криза, която не е никак ясно как ще се развие. По-вероятният сценарий са нови избори“, прогнозира Райчев.

Според Райчев вариантите са три: предсрочните избори наесен, заедно с изборите за европарламент или по време на местния вот. „Но изборите вече са много вероятни“, подчерта Райчев.

Социологът коментира и абсурдността на сегашната коалиция между ГЕРБ и Патриотите: „Валери Симеонов се прави на фюрер и се мъчи по смешен начин да влезе в обувките на Орбан.

Не си дава сметка колко е нелеп и продължава да го прави пред очите ни.“

„Обединени патриоти е само името на парламентарната им група. Иначе това са три много различни една от друга политически партии… които така и не предприеха никакви стъпки за обединение помежду си. И съвсем никакви – за обединение на народа. В този смисъл управляващата коалиция е „три плюс едно“.

Три различни партии + силно компрометираната ГЕРБ.

След 2 месеца влизаме в кампанията за европейски парламент. И всяка една от тези три партии ще се опита да минимизира щетите от подкрепата си за това провалило се управление“, коментира социологът Антоний Гълъбов.

Skandalno.net

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар