Андрей Райчев: Проблемите в САЩ са наши проблеми, те са големи и сега започват

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

САЩ нееднократно са организирали такива сцени в различни страни, но никой не можеше да допусне, че и при самите тях това ще се случи. Проблемите в САЩ са наши проблеми, те са големи и сега започват. Това обяви социологът Андрей Райчев пред БНР в коментар за протестите във Вашингтон на привърженици на Доналд Тръмп, прераснали в щурм на Конгреса.

“Разбира се, че изненадата е във формата, чак толкова драстична – 5 трупа и нахлуване в парламента. Даже и в най-голямата криза в България не се стигна до нахлуване в Народното събрание, имаше счупване на вратата, но не и нахлуване”, уточни той.

Според него САЩ е главният съюзник на България. “Това е страната, на която се държи нашата сигурност, защото НАТО е слаба форма на тяхното военно присъствие. Това е лидерът на свободния свят. Проблемите в САЩ са наши проблеми, със сигурност, за съжаление те са големи и сега започват”, обяви още той.

Според него демократите в САЩ смятат, че са победили с малко, но завинаги, а това не е възможно.

“Представяте ли си какво е 70 милиона срещу 70 милиона – по толкова са гласувалите за Байдън и Тръмп – при това, те не се понасят. Става дума за омраза, която надвишава нашата поляризация БСП-СДС през 90-те години, а помните как държавата седеше на ръба на войната”, коментира Райчев.

Той подчерта, че разцепена нация не може да бъде силна и добави, че разцеплението е по-много важни въпроси – включително расов и полов.

“Въобще не говорим за някаква повърхностна история – кой ще бъде президент. Става дума за гигантско фундаментално разцепване на най-силната и най-въоръжената нация в света. И нация, на която се държи редът в света сега, а тя пред очите ни изпитва тези гърчове”, каза още анализаторът.

Райчев посочи, че демократите “не разбират докъде е докарана Америка” и смятат, че са победили, а трябва веднага да вземат мерки за съединяване на нацията.

Във връзка с предстоящите избори в България той смята, че не трябва да се пипа избирателната система, защото според него тя работи добре и дава добри резултати.

Райчев подчерта, че никога досега не се е случвало в България народът да иска едно, а на изборите да стане друго.

“Имало е купуване на гласове, имало е манипулации, но България иска Костов – на ти Костов, иска Виденов – на ти Виденов, иска Симеон – на ти Симеон, иска Борисов – на ти Борисов”, завърши той.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар