Андрей Чорбанов: Тук съм!!! Не беше лесно, но не беше и това, което се каза

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ръководителят на лабораторията по експериментална имунология проф. Андрей Чорбанов от БАН Андрей Чорбанов направи първи коментар, след като беше приет с COVID-19 в болница. 

“Тук съм!!! Не беше лесно, но не беше и това, което се каза”, написа той в профила си във Facebook. 

Ученият от БАН беше диагностициран на 19 март с COVID-19 при извършен в УМБАЛ “Свети Иван Рилски” ЕАД-София бърз антигенен тест, с положителен резултат. След това беше насочен за диагностично уточняване и оценка на нуждата от хоспитализация към УМБАЛ “Света Анна”-София АД.

“Във всички свои интервюта никога не съм неглижирал вируса и опасностите, които може да води след себе си. Може да се чуе тук, в профила ми. Напротив, казвах многократно, че рано или късно ще се срещнем, защото не може да се скрием с тези мерки. Повтарях, че с времето на циркулация и милионите срещи може да се очаква всичко. Това и стана. Да, казах, че очаквам тази среща. Не се отричам и от една дума, която съм казал”, заяви проф. Чорбанов. 

По думите му той лично е оторизирал болницата да направи изявление заради “лъжите в мръсните медии”. “Писаха, че съм настинал на ски. Зимни спортове не понасям, не ходя по снегове, дори и по ТВ не гледам”, коментира той.

По-рано проф. Чорбанов беше споменавал, че вероятно е прекарал COVID-19.

“Имах гърлобол и хрема – тежки, но толкова. Не съм си правил тест, мина бързо. Е, не е било това, затова и се заразих”, написа още той. 

И благодари за грижите на “приятелите от “Св. Иван Рилски”, както и на екипа на болница “Света Анна”.

“Благодаря на всички вас, които писахте, звъняхте и се интересувахте от състоянието ми. Благодаря на всички, които се молеха за мен и ме споменаваха с добро. Наистина ме трогнахте и дори не знаете, колко задължен се чувствам. Дълбок поклон на всички”, добави професорът от БАН.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар