Андрея Андреев е новият стар шеф на Летище Пловдив

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бившият вече министър на транспорта Георги Тодоров е извършил ключова промяна в управлението на Летище Пловдив. В последните си часове като министър той назначил за изпълнителен директор на аеропорта Андрея Андреев, съобщиха за Dir.bg от Министерството на транспорта.

Спасяват летището в Пловдив с активите на Летище София ЕАД

Припомняме, че Андрея Андреев беше назначен за шеф на летището в Пловдив през 2008 г. Той има дългогодишен стаж в различни сфери на гражданската авиация. Бил е изпълнителен директор на Летище Варна. Работил е в структурите на Международната организация за гражданска авиация (ICAO). Андреев е пилот с повече от 8000 летателни часа в кариерата си. 

От февруари тази година до този момент ръководната длъжност на летището  в Пловдив заемаше Лъчезар Миленчев.

Спасяват Летище Пловдив 

Както Dir.bg писа министърът на транспорта Георги Тодоров предложи вливане на търговското дружество Летище София ЕАД в Летище Пловдив ЕАД. Това заяви той по време на изслушването му в Парламента във връзка с концесията на Летище София.

„Съгласно Закона за публичните предприятия аз предприех искане до Агенцията за публични предприятия и контрол искане за разрешение за вливане на Летище София ЕАД в Летище Пловдив ЕАД. Вливането предполага като последица всички активи да преминат към Летище Пловдив ЕАД в едно с всичките наличности по сметки“, обяви Тодоров.

Търговското дружество Летище София ЕАД към момента е 100% държавна собственост. То обаче загуби своята функционалност и вече не е е летищен оператор, но има определени средства и активи. Сред най-ценните са почивната станция „Космос“ и Летище Балчик.

Министърът на транспорта обясни, че чрез вливането на дружеството Летище София ЕАД в Летище Пловдив ЕАД ще се възпрепятства възможността от разпродаване на средства, които са налични към момента в Летище София ЕАД.

Той отбеляза, че по никакъв начин развитието на Летище Пловдив ЕАД, не е свързано със закупуване на активи и каквито и да било други сделки „с някакво друго имагинерно частно дружество“.

 

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар