Анна Заркова: Не искам да приличам на тези, които не правят разлика между знамето и тоягата – Гледна точка

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Райна е извезала оригинала през 1876-а – около145 години назад. Репликата му струва около 100 лв. сега. Не коментирам, питам само: За век и половина не помъдряхме ли, за да застанем под знаме, на което пише: „Живот в свобода!”

Не искам отговор. Видях как едни яки момчета търчат подир министър Дянков, който слиза в подлеза откъм МС – вероятно на излизане от заседание на правителството – и викат: „Бяга! Като плъх! Убий го! Убиийй!”. Човекът беше без охрана, те – със знамена, размахани като тояги. После от колегите разбрах, че го настигнали по стълбите и успели да го ударят. С юмрук. Или с дръжка на знаме. Все едно. Ударили са го без думи, ако не броим обидите. Ударили го, без да питат какво мисли той за ваксините и за онлайн обучението, например. Ударили го с правото на силата. Анонимно, но пък и от името на протестиращите там против насилието.

Сърби ме ръката да напиша сега, че това е краят на малолетната ни демокрация, подпечатан с юмрук от приятели (или незнамкаквиси) на мои приятели, с които сме говорили за нейното възраждане. Но няма да напиша това. Няма! Не искам да приличам на тези, които не правят разлика между знамето и тоягата.

 

Журналистката Анна Заркова, Фейсбук

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар