Анна Заркова: Радев застана до своя народ, когато народът излезе на площадите и поиска една по-справедлива България

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Всички българи сме призвани да направим своя избор. Уважаваме всички кандидати, обаче сме твърдо убедени, че преди пет години избрахме достоен и смел президент. Бихме искали да имаме такъв президент и в останалите пет.

Това заяви журналистката Анна Заркова, съпредседател на Инициативния комитет (ИК), издигнал кандидатпрезидентската двойка Румен Радев-Илияна Йотова.

“Радев застана до своя народ, когато народът излезе на площадите и поиска една по-справедлива България. Той води много битки за нас. Никой не може да направи нищо сам и ето, ние с колегите, заставаме зад Радев и зад Йотова днес”, заяви тя пред журналисти.
По думите й на 14 ноември хората трябва да гласуват с положителна нагласа – “за”, а не “против” някого.

“Ние години назад гласуваме или против предишните, които са ни разочаровали, или за най-малкото зло. Сега имаме шанс да гласуваме не за възмездие, а за подкрепа. Не защото сме отчаяни, а защото имаме надежда. Не от няма накъде, а защото Радев заедно с Йотова ни показаха накъде – към един свят, където властта работи с правилата; в един свят, където политическите постове служат не за прикритие на някакви грехове, а служат за кауза. За нас каузата на Радев-Йотова е ясна – освобождението на България от корупцията”, категорична бе Анна Заркова.

На въпрос как оценяват шансовете за победа на Румен Радев, тя бе категорична:
“Очакваме победа още на първи тур. Залогът на тези избори е голям. Разделителната линия тук не е между партиите и партийците. Победата е предизвестена”.

Другият съпредседател на ИК Цветеслава Гълъбова увери, че кампанията на Радев и Йотова ще е положителна. Тя обаче предупреди, че при нападки – ще има реакция.

На въпрос дали се опасяват от разединение на студентската общност, имайки предвид, че ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков също ще е кандидат-президент, Гълъбова заяви, че и в ИК на Радев има много студенти.

“Няма проблем да спечелим студентската общност, те наистина са бъдещето на нашия народ. Ще им покажем, че този избор съответства на техните въжделения”, посочи още тя.

Категорично зад кандидатпрезидентската двойка Радев-Йотова застава и световноизвестният диригент Йордан Камджалов.

“България има нужда от стабилност. Много харесвам личните качества на Радев. Мисля, че имаме нужда от хуманност, за мен това е приоритет”, каза той.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар