Анна Цолова за в. „Труд“: Медиите, които станаха слуги на ГЕРБ и ДП, убиха журналистиката

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Медиите и журналистите, който станаха слуги на властта на ГЕРБ и ДПС, убиха журналистиката. Това написа във Facebook Анна Цолова, която преди години беше една от жертвите на свалянето на неудобни журналисти от екран.
Тя коментира днешното изслушване на министъра на културата Велислав Минеков за случилото се в последните дни около вестник „Труд“ и влизането на полицията в редакцията му.

„Убивали „труд“. Да, убийство има. Даже не едно. Но не на това, дето днес му викат медии. В голямата си част и с някои изключения (които потвърждават правилото), те отдавна не мърдат“, написа Цолова.

„Медиите и журналистите, който станаха слуги на властта на ГЕРБ и ДПС, убиха журналистиката. Същите бяха съучастници в убийствата на фактите и истината. Същите съучастваха в убийствата и заличаването на журналистите, които не пожелаха да се наведат“, категорична е тя.

По думите ѝ именно тези медии правят имитация на журналистика. „Правят нещо, което изглежда като журналистика. Съдействат за подмяната и пренаписването на реалността. А някои от тях дори не си дават сметка, в какво участват“, пише Цолова и допълва, че тези убийства освен извършители, имат и поръчители.

Тя коментира и вчерашната изява на представители на ГЕРБ пред министерството, която според нея е саморазобличение. „Иначе няма причина да защитаваш страстно някого, който не си е плащал наема към държавата. Освен, ако години наред този някой не те защитавал страстно и прикривал от обществото, това което си му поръчвал да прикрива. Има ли смисъл да се обяснява защо това не е журналистика?“, пита риторично Анна Цолова.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар