Антиваксъри планирали убийството на премиера на Саксония

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Полицията в германския град Дрезден проведе акция срещу екстремисти, заплашвали със смърт премиера на провинция Саксония Михаел Кретчмер за това, че защитава анти ковид мерките.

Претърсени били общо шест имота в регионалната столица и околностите й. Полицейски говорител съобщи за няколко заподозрени.

Операцията, която започнала в ранните часове днес, е във връзка със заплахи, отправени в Телеграм. Членове на група в комуникационното приложение намекнали, че може да притежават арбалети и други оръжия.

Според съобщение от миналата седмица на списание „Фронтал“, което е издавано от обществения радиотелевизионен оператор Цет Де Еф, смъртните заплахи срещу Михаел Кречмер били отправени в дискусии във връзка с изискването за ваксинация срещу ковид.

В чата се говорело за планове за убийството не само на премиера на Саксония, но и на други представители на регионалното правителство.

Заплахите предизвикаха възмущение в целия политически спектър в Германия.

Самият Кречмер подчерта, че „хората, които заемат държавна длъжност, не бива да се страхуват да изразяват своето мнение и да си вършат работата“.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар