Антикорупционната комисия проверява “златния гьол” на “Капитан Андреево”

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Служители на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) са на ГКПП “Капитан Андреево” и проверяват така наречения “златен гьол”, съобщи БНТ, като се позова на свои източници.


НАП запорира приходите на фирмата за дезинфекция на ГКПП с Турция

Антикорупционната комисия, оглавявана от Сотир Цацаров, проверява търга от 2013 година, чрез който е избрана фирмата ПФС ЕООД за изпълнител на дейностите по дезинфекция.

Тогава фирмата е била без опит в тази дейност, а участниците в процедурата са били общо 4-ма. В областните дирекции на БАБХ в Ямбол и Хасково се проверява цялата тръжна документация, както и как Агенцията е взела решение дейността по дезинфекция на влизащите в страната превозни средства да се възложи на външен изпълнител. 

Според източници на БНТ през 2013 година, когато е взето решението и дейността е възложена на ПФС ООД, началник на БАБХ-Хасково е бил Христо Вълчанов, който сега оглавява цялата Агенция.

Потърсени от КПКОНПИ отказаха коментар.

В края на юни НАП запорира кешовия оборот на фирмата, собственик на съоръженията за дезинфекция на граничните пунктове с Турция, станали известни като “златния гьол”. Причината е започнала ревизия, заради установени множество нарушения от страна на фирмата. 

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар