Антикорупционният фонд с ново ВИДЕО! Ето как се става депутат с преференции, биещи Тодор Живков – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Антикорупционния фонд пусна днес видео, в което разказва за някои от „шампионите по преференции“ на миналинтпарламентарни избори. Случаите са по-скоро трагикомични, особено като се имат предвид напомнянията с видеоматериал как някои от героите на народната любов в предишния парламент едва сричаха, не умеейки да прочетат написан текст.

Както е известно, от АКФ направиха анализ на рискови секции, в които се получават съвсем странни резултати – например подкрепата за дадени партии скача или се „изпарява“ стотици пъти.

Показателен е случаят със Стефан Апостолов – бивш скандален футболен съдия и безапелационен депутат от ГЕРБ. По същия тертип, както и през 2017 г., Стефан, синът на култовия кмет на Симитли и пак бивш рефер – Апостол „Поли“ Апостолов, е получил 90% от преференциите в 26 секции. А на три места – Градево, Ракитна и Симитли взима 100 % за своята партия – резултат по-добър и от този на покойния Тодор Живков.

Подобен пример на неудържима „преференциална“ любов сред избирателите е Веселина Радославова – от ДПС. Зя нея не се знае почти нищо. Освен че в изявление, пълно с грешки, тя веднага съобщава, че се отказва от мястото си в 47-ото НС в полза на Петър Чобанов – бивш министър на финансите в кабинета „Орешарски“ и разпознаваема фигура от ДПС. Младата и напълно неизвестна Радославова събира около 1500 преференции, като 736 от тях са само в 3 секции – всичките в едно училище в Самоков.

Е, Радославова се оказва внучка на небезизвестния бивш депутат от ДПС (после осъден условно и накрая глобен) Александър Методиев – Бат Сали.

В същия квартал на Самоков, в същото училище Михаил Михайлов – общинар от БСП, записва впечатляващитне 630 – от над 1500 преференции за себе си.

АКФ разказва и за Илтер Бейзатов Садъков – бивш активист на ДПС, сега преминал към ГЕРБ. На изборите през юли той има 6799 преференции, а на последните „само“ 2215. Но на практика в 10 секции той взима над 80% от гласовете за ГЕРБ. Половината от тези секции са отчетени като рискови и по време на юлските избори от АКФ. А пък Садъков или по-точно баща му Бейзат Яха или още по-точно – неговият ловен парк „Паламара“, бил любим на Бойко Борисов, твърдят медии.

 Последният „герой“ на филмчето е Георги Станков – депутат от ГЕРБ. В хасковския 29 МИР Станков, който е вече неколкократен депутат от ГЕРБ (и бивш шеф на БАБХ в района) помита конкуренциятана 4 април с над 13 600 преференции. На ноемврийските избори макар и със значитлно по-малко гласове, остава лидер с над 70% от вотовете дадени изобщо за ГЕРБ в 16 секции. 

Анализите на АКФ – включително този с рисковите секции, които бяха факт още преди вота, досега не са довели до нито едно обвинение от страна на прокуратурата. Поне не и публично анонсирано.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар