Антиправителствените формации се срещнаха с президента Радев, а Борисов е потънал в неадекватността си

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Предстоящите парламентарни избори, независимо от това кога точно ще се проведат, ще бъдат много напрегнати, изнервени и дори кървави. И това личи от консолидацията на антиправителствените формации, демонстрирани на консултациите при президента.

Въпреки противоречията между тези формации, оформя се обща воля за контрол над организацията и провеждането на вота – нещо, което наблюдаваме за първи път. Противниците на Борисов вкупом заговориха за видеонаблюдение на броенето и протоколирането на изборите, създаване на паралелна гржданска ЦИК, пряк контрол върху избирателния процес и т. н. Четири от партиите и коалициите, които в момента са извън парламента, се усъмниха в честността на предстоящите избори. Това стана ясно след разговори на президента Румен Радев, проведен поотделно с формациите “Демократична България”, “Има такъв народ”, “Изправи се.БГ” и “Отровното трио”.

И четирите организации се опасяват от манипулации на изборния процес, като наред с това призовават за мерки, които да насърчат всеобщото гласуване.”, съобщават медиите. Очаквам това да извади Бойко от вцепенението му и той да прекрати панаирджийските си турнета. Но като знам какъв капацитет имат “експертите” му, чудя се какви козове ще извади от ръкава. Фактът, че наскоро от Симитли премиерът плахо намекна за бъдеща голяма коалиция с БСП показва, че тоя е изпаднал на дъното на собствената си неадекватност и не знае какво да прави. А когато алфата на глутницата не знае какво да прави, омегата бяга надалеч, коментира журналистът Любо Кольовски.

Консултациите при президента Радев с политическите формации извън парламента:

 

Представители и на извънпарламентарни партии да бъдат при необходимост членове в секционните избирателни комисии, за по-голяма прозрачност на изборния процес, призоваха от ПП „Има такъв народ“.

 

Президентът и вицепрезидентът обсъдиха с „Демократична България“ противодействието на купуването на гласове, медийните пакети за участниците в изборите, необходимостта от навременно оповестен здравен протокол

 

Отговорното и активно отношение и усилие не само от институциите, но от всички политически субекти, независимо дали в момента са в Народното събрание, е изключително важно за гарантирането на максимално гражданско участие и легитимност на изборите. Това заяви държавният глава Румен Радев на среща с ръководството на  Сдружение „Изправи се.БГ“ и „Отровното трио“.

 

От партия „Възраждане“ подчертаха, че подкрепят възможно най-ранната дата на провеждане на парламентарните избори.  Лидерът на формацията Костадин Костадинов призовава за привличането на наблюдатели в изборните секции, които да осъществяват контрол извън правомощията и компетенциите на Централната избирателна комисия и политическите партии.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар