Антоний Гълъбов: Имаме фрагментация на парламента с протестен вот

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Имаме фрагментация на парламента и с явен протестен вот на избиратели. Протестен вот пълни и долните позиции, защото видяхме силен ляв протестен вот срещу БСП. Това заяви политологът Антоний Гълъбов пред БНТ.

“Слави сега играе ролята на каптаж, но проблемът е, че няма едно мислене в каква посока ще се върви. Имаме ясна фрагментация в парламента. Трябва да видим какви преговори и способност за идентифициране на цели ще има”, обясни Гълъбов.

“Скоро имаше идеи за промяна в конституцията.Така че може да има кабинет на малцинството, който да работи за избори за Велико народно събрание”, добави той.

“Големият победител е тази част от българския народ, която е избрала да гласува. Слави Трифонов е загадката, съвсем сигурно е, че ГЕРБ запазиха силните си позиции. Може да се каже, че това е забележителен успех след трети и то пълен мандат, да са водеща политическа сила предвид всичко, което се случи”, заяви пред bTV социалният антрополог Харалан Александров. Той допълни, че подозира, че това е резултат от големите градове.

“Ако ВМРО е в парламента, това е най-умерената сред консервативните националистически групи, което е добра новина”, каза Александров.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар