Антоний Гълъбов: Партийната система се преучредява, проектите на Манолова и Янев са част от процеса

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

С какво ще запомним този ден? 

Новоучредената партия „Развитие“ по-скоро няма да отнеме от гласовете за „Има такъв народ“, ще се движи вляво, докато формацията на Слави Трифонов е по-скоро либерална. Тепърва предстои преучредяване на партийната ни система, политическите проекти на Мая Манолова и на Стефан Янев са част от този процес – още от коментара на политолога Антоний Гълъбов след малко.

И още от темите, които ще чуете:

Българите са намалели със 77 000 за година. Данните са на Националния статистически институт за 2021 г. Според тях смъртността у нас се е вдигнала, като броят на починалите е близо 149 000 души, което е с около 19 процента повече спрямо 2020-та година. Колкото до бебетата, които са се родили, те са с около 400 по-малко – около 58 600.

Възстановиха част от услугите на „Български пощи“, но касовата система все още не работи. Вече се приемат вътрешни пратки и колети, стига да са платени по банков път, доставят се и вътрешни пратки без наложен платеж, обясни изпълнителният директор на дружеството Деян Дънешки, почти две седмици след хакерската атака, която блокира голяма част от работата на пощите. По думите на Дънешки започва доставката на международни пратки и колети, за които не се дължи плащане. От обяд днес могат да се плащат и битови сметки към „Енергопро“. Пенсиите за април са изплатени на всички хора, които са отишли да си ги получат.

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини.

Последвайте ни в: Spotify – Google Podcasts – Anchor – Breaker – Pocket Casts – RadioPublic

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар