Антон Дончев: Проблемът ни е да се събудим. Но ние не се събуждаме

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Проблемът на нашето време е ние да се събудим. Но ние не се събуждаме, коментира акад. Антон Дончев в първото предаване ”Часът на избора” с водещ Албена Белянова по Евроком.

 

Пандемията показа, че човекът е стадно животно и че е създаден, за да общува с другите хора. Разделянето е много тежко. Какво направихме с пандемията. Огромни средства, минути, часове, ще стане и година. Човечеството отделя страшно много средства за темата „пандемия“, коментира още той.

Изборите, които ни предстоят, са тръгване по стъпалата на избора. Никакъв наш избор няма да реши проблема. Предстоят ни много избори. Всичко е политика. Сегашните избори ще изиграят някаква роля, но не са категоричен избор, счита писателят, написал историческия роман „Време разделно“.

Според акад. Дончев времето ще се променя по всякакъв начин. Боговете ще хвърлят заровете и нещата ще се променят.

„Сега идва времето на изкуствения мозък. Ние, дай Боже, ще се присъединим към европейския мозък. Изборът ще бъде много страшен. Но най-страшното е отказът човек да избира. Моят страх е, че липсата на поемане на отговорност е, че ще питаме за всичко изкуствения мозък“.

Frognews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар