Антон Киссе: Има разочарование в делегацията на Кулеба след срещите в България

Антон Киссе: Има разочарование в делегацията на Кулеба след срещите в България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Определено има разочарование в делегацията на Дмитро Кулеба след срещите в България. Това заяви пред Нова тв Антон Киссе – председател на Асоциацията на българите в Украйна и член на делегацията на Кулеба.

В сряда стана ясно, че на срещата между Кулеба и премиера Кирил Петков Украйна е поискала официално оръжия от България. За такъв разговор разказа самият украински министър, който в сряда се срещна с депутатите в Народното събрание. Темата стана причина за остри противоречия както в коалицията, така и между власт и опозиция.Антон Киссе е присъствал на срещата между Петков и Кулеба. Относно обсъждането на евентуално предоставяне на военна помощ на Украйна, Киссе посочи: „Когато има индивидуални срещи и експертните групи се договорят, тогава ще бъде ясно. На такива срещи не се взимат решения, а се определят основните цели и задачи“.


„Украйна не може да отговори на условията, които Русия поставя. Нито един лидер в света няма да направи крачка, с която да остане в историята като дал от своята територия“, каза още той.

„Твърдо стоим на позицията, че нашите условия, трябва да бъдат чути. Когато има смърт и се убиват хора, няма аргументи“, отбеляза председателят на Асоциацията на българите в Украйна.

„Нашите войници нямат достатъчно бронежилетки. Майките изпращат синовете си и искат да им дадем, за да отидат на фронта“, коментира той.

Киссе изрази благодарност към всички българи, които оказват помощ на украинците. „Това е голям жест. Разбирам, че в България се живее трудно, често идвам тук. Въпреки това, вие ни помагате“, коментира председателят на Асоциацията на българите в Украйна.

Източник: dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар