Антон Кутев: Егати правителството, ако дъщеря ми Мина може да провали европредседателството!

Антон Кутев, Европредсседателство
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Егати правителството, ако дъщеря ми Мина може да провали европредседателството!

Това заяви депутатът от “БСП за България” Антон Кутев, който бе гост в предаването “Лице в лице” по БТВ заедно с дъщеря си Мина.

Поводът за гостуването му бе скандалът с Европейската младежка конференция, за който от ГЕРБ обвиниха БСП.

Мина Кутева заяви, че тя не е автор на сценарий по очернянето на българското председателство и конкретната проява – Европейската младежка конференция.

След форума авторитетното издание “Юроактив” цитира мнение на участници в него, които заявили, че вместо да имат възможност да задават въпроси на властимащите, те били заведени на нощен бар с полуголи танцьорки.
Делегатите на конференцията се оплакват, че за три дни конференция само 30 минути са били отделени за задаване на въпроси, посочи Мина Кутева.

„Бях посочена, че съм някакъв автор на сценарий, злодейски, за това, че сваляме в момента имиджа на правителството.

Това не е така, разбира се”, каза в наалото на разговора в студиото Мина Кутева.

“Работата на младежката организация на БСП е на конструктивна опозиция, която, когато види, че нещо не е направено както трябва, го казва, и работи в посока за това следващия път да не се случва”, добави тя.
А баща й Антон Кутев вметна: „Ако се окаже, че Мина и, че човек като нея може да провали председателството, дето се вика – ега ти правителството!”.

„Бях ужасно учуден, че някакъв зам.-министър излезе да даде пресконференция срещу дъщеря ми, с която да каже, че виждаш ли, нещо целенасочено се е правило.

И това беше свързано с това, че ми е дъщеря. Единственият довод, това, че е злонамерено, беше, че тя ми е дъщеря. Очевидно, фактът, че ми е дъщеря, предполага, че трябва да е злонамерена. Аз нямам такова впечатление за нея.

Единственото, с което можеха да имат някакво основание за обвързването е, че тя едновременно е член на Националния младежки форум, който излезе преди това и който реагира (б.р. – на начина на провеждане на конференцията) и член на Младежкото обединение с простата логика, че тя всъщност в Националния младежки форум е номинирана от Младежкото обединение”.

Основният проблем на конференцията не е, че са заведени младите хора в нощен бар, каза Мина Кутева.
„Основният проблем на конференцията е, че тя се провежда под егидата на структурния диалог, чиято програма е из цяла Европа и която трябва да осигури конструктивния и смислен диалог между младите хора и представители на институциите на властта с идеята, че заедно младите хора и представителите на институциите могат да правят смислени младежки политики.

Големият проблем на тази конференция беше, че такъв диалог не беше осъществен и че делегатите на тази конференция от цяла Европа, които между другото са и млади хора и представители на институциите от всяка европейска държава, гости, останаха разочаровани от това, че реален диалог между младите хора и българските институции няма”, заяви Кутева.

По думите й, делегатите са разказали за това, че през целите три дни в рамките на панелните дискусии, е имало само 30 минути възможност за задаване на въпроси по време на една от панелните дискусии. Това, според нея, абсолютно убива идеята за структурен диалог и за диалог като цяло.

„Основният проблем е, че те са били зрители и слушатели на едни политически речи и за 30 минути от тези 3 дни са имали възможността да задават въпроси, а някои от делегатите се оплакват, че за една част от тях е имало предварително направени въпроси от организаторите”, допълни Мина Кутева.

Когато една власт се извинява за един гаф със собствената си нелепост, няма как дълго да е на власт, обобщи ситуацията Антон Кутев.

Източник: Епицентър

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар