Антон Кутев и Елена Йончева поискаха незабавната оставка на Нинова

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Въпреки че Корнелия Нинова и след тези парламентарни избори не възнамерява да подава оставка, за да поеме отговорността си за краха на БСП, която се бори за четвъртото място в новия парламент и се нарежда след ДПС, съпартийци открито заявиха, че настояват тя да напусне председателското място. Говорителят на служебния кабинет Антон Кутев, който е член на Националния съвет на левицата, а преди това дълги години бе депутат, заяви във Фейсбук, че иска оставката на Нинова, „защото не се очаква тя сама да го направи“. След него и евродепутатът от левицата Елена Йончева също настоя Нинова да сдаде шефския пост.

„Левите хора имаме дълг – не трябва да допускаме БСП да изпадне от активната политика. Левицата трябва да е в първите редици на промяната в България. С Корнелия Нинова начело на БСП вече е напълно ясно, че това не може да се случи“, смята Йончева.“Председателят на партията заяви, че въпросът за оставката й не е поставян след изборите на 14 ноември. Днес аз го поставям. Поражението е тежко и избирателите ни го казаха три пъти. Единственото правилно решение е оставка на лидера – и не, не е необходимо някой изрично да я иска. Моралният компас на всеки отговорен политик налага оставката да бъде дадена – по собствена инициатива“, заявява още тя.
ОЦЕЛЯВАНЕ

„Оставката е личен акт и Корнелия Нинова вероятно няма да си подаде оставката. За такова действие е нужна морална структура на личността, от която председателката видимо е лишена“, пише в поста си Атон Кутев. Според него решенията на Нинова „вече нямат никакво значение“.

„Сега важно е дали 130-годишна партия може да реши проблем със собственото си управление. Днес става въпрос за физическото оцеляване на партията и незабавната смяна на председателката е първо условие да продължим напред„, призовава Кутев. Той прогнозира още: „после ще се сблъскаме с много други проблеми и спасяването на БСП ще бъде дълъг, труден и несигурен процес. Но така повече не може да се продължи и ден!“

И други представители на БСП заявиха с постове в социалните мрежи, че Нинова трябва да напусне лидерското място, след като е парламентарната група се очаква да е не повече от 25 народни представители при положение, че преди три мандата червените депутати бяха над 80.

 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар