Антон Кутев: Наддаването в НС няма да доведе до плюс за никого – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Притиснати са министрите. Очевидно е, че има популизъм в това, което прави парламентът. Не е ясно къде е таванът на наддаването. Тези, които ще понесат негативите, са партиите. Нали тези три месеца ще минат, ще дойде декември и тези пари ще трябва да дойдат от някъде.

Такъв наплив от министри в парламента не съм виждал от 10 години. Виждам 10 важни законопроекта отвъд бюджета, но е проблем, че няма да се стигне до тях. Нека да си изслушват министри, но нека да се обърне внимание на ключови законопроекти.

Мерките срещу ковид са заложени в план от лятото. Той трябваше да рабати. Искахме да влезем по най-лекия сценарий на плана. Реално на практика се затварят само нощните заведения и дискотеките. Очевидно е, че бизнесите страдат. В туристическия бранш са дадени 680 млн. лева. Не зная толкова много пари да са дадени на друг бранш. От другата страна, стои здравният проблем, който е реален. Ние взимаме минималните мерки. Има  различни интереси. Това, което прави правителството, е да намери баланса. Кацаров направи всичко възможно, за да може мерките да са минимални. Не зная каква е мотивацията на протестиращите.

Няма нито една мярка, която да сме спрели. Същата мярка 60 на 40 съществува. Еднаква е помощта, която се е получавала преди една година. От актуализацията на бюджета зависи дали ще я има до края на годината. Големият проблем е, че новите мерки трябва да са одобрени от ЕК. А това изисква време. Сега вървят парите от предходните финансови мерки. Няма нищо, което да е спряно. В туризма пуснаха нови мерки от миналата седмица. Спомням си какво беше затваряно – едни КПП-та. Защо тогава не протестираха?! Най-вероятно помощта не е достатъчна. И тук идва въпросът за това, което се случва в парламента. А не да се наддава кой ще даде повече. Това са данъците на българите. Въпросът е да съхраним живота и здравето на хората.

Не само БСП ще изпадне в криза. Това, което виждам в парламента, няма да доведе до плюс за никого. Това наддаване с още 20 лева отгоре не води до резултат. На нас ни трябва смислено управление, което да се бори с корупцията. С надлъгване няма да стане тази работа.

Нямам представа дали ще има нова партия на Кирил Петков. Най-малкото ми усещане е, че страната има нужда от нова партия. Не съм част от такъв проект и няма как да бъда.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар