Антон Кутев: Сменяме и областните управители, и шефовете на ОДМВР

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Целият този рев от ГЕРБ, че се сменят хора във властта няма никакви основания. „Ами, няма как да промениш политиките, без да се сменят хората.“ Това заяви говорителят на служебното правителство Антон Кутев в студиото на Нова телевизия. Той бе категоричен, че при смените се прави разлика между професионалисти и калинки.

Служебното правителство е сглобено от „почтени професионалисти“. „Стремим се да махнем от системата нещата, които са кухи“, увери Кутев.

На въпрос как ще отговори на критиката, че в правителството е влязъл и човек от партията на бизнесмена с повдигнати обвинения Васил Божков, Антон Кутев отговори: „Може и да има човек от партията на Божков. Защо пък да не е от партията Божков? Бойко Борисов е дългогодишен член на БКП и какво? В ГЕРБ има повече от членове на комунистическата партия, отколкото в БСП. И какво?

Няма цена, която да не може да се плати, за да се осигурят частни избори, посочи още Антон Кутев. По темата за машинното гласуване говорителят на служебния кабинет посочи, че и правителството, и ЦИК са амбицирани да направят най-доброто. В ЦИК има дори оптимизъм, въпреки че „се налага отново да вадим кестените от огъня, сложени там от други„.

За машинно гласуване се говори от десет и повече години, подчерта Антон Кутев, според когото този проблем отдавна е трябвало да бъде решен. Той не изключи всичко областни управители и ръководителите на Областните директори на МВР да бъдат сменени. Това ще бъде част от промяната за честни избори, тъй като именно областните управители и ОДМВР-та са онзи механизъм, който контролите изболите на място. „Няма как да се купуват гласове, ако няма разпънат чадър от ОДМВР“, е сигурен Антон Кутев.

Той бе категоричен обаче, че ако има промяна в резултатите на следващите избори спрямо предишните, проведени на 4 април, това няма да е резултат от действията на правителството, а резултат от гнева на хората. „Мисля, че този тренд на промяна ще продължи“, каза Антон Кутев.

България в последните десет години вървеше надолу, а не нагоре. Сега е моментът да тръгнем на обратно“, заключи Антон Кутев.

Служебното правителство тази седмица ще изнесе по министерства констатациите си за това какво е заварило. Всяко министерство ще даде отделен брифинг. Самото служебно правителство няма правомощия да установява престъпления, а само нарушения. Престъпленията се установяват от прокуратурата, не от нас, отсече Антон Кутев.

Двете основни задачи на служебното правителство са да осигури честни и свободни избори и да овладее епидемията. Ще има промяна във ваксинационния план, тъй като непокрити остават именно най-рисковите групи – възрастните хора. По думите на Кутев зелените коридори за ваксинация едва ли ще бъдат затворени, но трябва да се включат по-активно личните лекари и да се промени фокусът.

Източник: News.BG

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Екипът на informiran.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.