“Апартаментгейт” е координирана атака срещу ГЕРБ, смята Даниела Дариткова – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Тази координирана атака наистина нямаше как да бъде оставена без реакция. Ние в ПП ГЕРБ сме показали, че винаги носим отговорност, дори и тогава, когато няма доказателство за вина, за разлика от нашите опоненти, които пък даже при повдигнати обвинения са горди да поставят подобни персони като водачи на евролистите си. Ние сме постъпили така от съзнанието за морална отговорност, а в политиката отговорност се носи именно чрез оставки и на избори, разбира се. Вярвам, че по този начин сме прекратили всички инсинуации по темата. Прекратили сме и сме преодолели кризата, защото трябва да бъдем единни. Вярвам, че ще излезем по-стабилни след тази криза и ще вървим напред, защото за нас сега голямото предизвикателство са именно европейските избори”. Това заяви в предаването “Лице в лице” по бТВ новият прдседател на ПП на ГЕРБ Даниела Дариткова. Тя заема поста, след като вчера Цветан Цветанов обяви, че напуска Народното събрание след скандала “Апартаментгейт”.

Дариткова била информирана снощи, че е предложена да заеме неговото място. “Вече успях да се дистанцирам от образа на г-н Цветанов, защото заявих, че ще се стремя към неговите диалогични опити да намери здравия консенсус в Народното събрание, но в никакъв случай не мога да бъда Цветанов в парламента”, каза тя. Добави и че няма да прибягва до рекет или сделки, за да събира кворум за започване на работата на парламента, защото това “не кореспондира с начина на функциониране на Народното събрание”.

“Аз съм реалист и вярвам, че ще се търси национално-възможния консенсус”, посочи новият шеф на ПГ на ГЕРБ. В тази връзка Дариткова коментира и решението на депутатите от БСП от миналия месец да напуснат пленарната зала. “Днес отново отправям покана към тях, защото смятам, че те също носят отговорност за функционирането на това Народно събрание и решението, което са взели, би следвало да бъде ревизирано. Откъснали са се, както от парламентарната действителност, така и от проблемите на българските граждани, предвид пресконференциите, които правят напоследък. Има едно залитане към жълтата тематика”, коментира тя.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

One thought on ““Апартаментгейт” е координирана атака срещу ГЕРБ, смята Даниела Дариткова – България

  • От ГЕРБ по-безотговорни няма!!!! Като ненаситни лами грабят и опостушават и мерзостта им скоро ще стигне ада!!! Мислят си, че ще безобразничат вечно, но Всемогъщият Бог ПОДИГРАН не бива!!!

Вашият коментар