„Апартаментгейт“ е скандал на самозабравилия се Цветанов и шайката около него

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Цветан Цветанов изглежда вече е „отписан“. Изказванията на Томислав Дончев и на други говорители на ГЕРБ навеждат на мисълта, че Цветанов ще се оттегли от лидерските си позиции.

Оставката му е само въпрос на време – поне като шеф на парламентарната група. Да, ГЕРБ ще претърпят тежък удар по репутацията си, ще претърпят и сериозни организационни щети, но това е единственият начин да се явят в приемлив вид на идващите избори.

Това е коментарът на политолога Даниел Смилов за „Дойче веле“ по случая коментира „Апартаментгейт“.

Позицията на Смилов по нашумялата тема е, че „това е скандал на самозабравянето, в чиято основа стои убеждението, че ако имаш пари и власт, всичко е позволено“. Според политолога, фактът, че хората масово не могат да допуснат свободна журналистика и независимо разследване на НПО е сериозен проблем, задълбочаващ „убеждението, че когато контролираш медии, прокурори и служби, можеш да си позволиш и някои съмнителни сделки“.

„Всъщност точно този байганьовски манталитет стои в основата на скандала с апартаментите… ГЕРБ трябва да се отърват преди всичко от този манталитет, а не само от отделни свои членове“, заяви Смилов.

Mignews

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар