АПИ спира строежа на 4 съоръжения от АМ „Хемус“ без технически проект

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/ спира изграждането на 4 мостови съоръжения в участък 2 от автомагистрала „Хемус“, на които е установено, че се работи без технически проект. Най-голямото от тях е с дължина около 1000 метра, съобщиха от АПИ.

При направена проверка е констатирано, че на 26 май 2021 г. на Експертен технико-икономически съвет в АПИ представеният от изпълнителя проект е отхвърлен и е изискано изработването на нов проект. Въпреки това работата по изграждането на 4-те мостови съоръжения е продължила без технически проект, което е в категорично противоречие с нормативната уредба и строителните практики.Продължава работата на останалите съоръжения и по трасето на участък 2, който е от пътен възел „Дерманци“ до връзката с пътя Радювене – Катунец, включително и п. в. „Каленик“ (от км 103+060 до км 122+260), на територията на област Ловеч. Очаква се строителните работи на четирите мостови съоръжения да бъде подновена след около 2 месеца, когато трябва да бъдат готови техническите проекти на четирите съоръжения.


Участък 2 е с дължина 19,2 км. В отсечката са предвидени два пътни възела – п. в. „Угърчин“ – при пресичането с пътя Угърчин – Ловеч, и п. в. „Каленик“ – при пресичането с пътя Беглеж – Катунец, съоръжение на р. Каменица, 9 виадукта, надлез и подлез при пътен възел „Угърчин“, селскостопански подлези и надлези, площадка за отдих и т. н.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар