Аргирова: К19 се завръща наесен

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Лятото ще бъде спокойно, но през септември следващата Covid вълна се завръща”, прогнозира пред Nova вирусологът и съветник на премиера Кирил Петков проф. Радка Аргирова.

 

В тази връзка съвсем скоро ще бъде обявена втората бустерна доза, или четвъртата инжекция срещу К19. Тя ще бъде препоръчителна първо за възрастните хора над 65 г. и за лицата с проблеми на имунната система.

 

По отношение на маймунската шарка, проф. Аргирова заяви, че не е нужно да има масова ваксина. Тя посочи, че в България не сме регистрирали тази болест и страната ни не би трябвало да е заплашена. „Положението е такова, че хората много пътуват, предпочитат се екзотични дестинации. Шарката се пренася от човек на човек”, каза вирусологът.

 

Във връзка с острия хепатит при децата, експертът успокои, че у нас още такъв регистриран случай няма.
Аргирова се оплака, че е получавала заплахи по телефона, че ще пострада, ако продължава да говори лъжи за К19. Съветникът на премиера уточни, че вирусолозите в цял свят се оплакват от подобни предупреждения.

 

„Получих от няколко граждани заплахи, че ако продължа да говоря неща, които цитирам „сама си измислям субварианти на коронавируса, всичко това щяло да свърши много лошо”, каза специалистът. Проф. Аргирова уточни, че не изпитва страх.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар