Арестите в Турция продължават – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Турските сили за сигурност са задържали по подозрение в “пропаганда на тероризъм” 449 души за една седмица – от 29 януари до 5 февруари. Това съобщава вестник “Джумхуриет”, позовавайки се на изявление на министерството на вътрешните работи.

Задържаните лица са се занимавали с пропаганда на тероризъм в социалните мрежи и са публикували записи в интернет, в които са критикували действията на турската армия в сирийския град Африн, съобщава БГНЕС.

На 29 януари вътрешното министерство съобщи, че е задържало 311 души със сходни обвинения в “терористична пропаганда”. На 30 януари полицията в Анкара задържа 8 членове на Съюза на медицинските работници за критика на операцията в региона на Африн.

На 20 януари Генералният щаб на турските ВС обяви началото на операцията “Маслинова клонка” срещу отрядите на “Силите за народна самоотбрана” и партията на Демократичния съюз в Африн, където живеят около 1,5 милиона кюрди и бежанци от други области на Сирия. Турция смята посочените две организации за терористични.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар