Арести за разпространение на наркотици в София и Варна – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Арести за разпространение на наркотици в София и Варна

inews.bg/Марио Евстатиев

9 души са задържани за разпространение на наркотици в София и Варна. Това съобщи ръководителят на Специализираната прокуратура във връзка с неутрализирана престъпна група. Сред задържаните е и Радо Темерута, който е ръководил групата и е организирал транспортирането на наркотиците, пише БНТ.

Престъпната група е действала на територията на град Варна и частично в София. На 16 и 17 декември са извършени процесуално-следствените действия по претърсване, обиски и изземване на различни адреси в двата града. Претърсени са общо 33 адреса, автомобили и обиски на лица. В хода на тези търсения са намерени различни по вид и количество наркотични вещества.

Зам.-директорът на ГДБОП Стоян Темелакиев посочи, че според оперативната информация организираната престъпна група е извършвала вътрешен трафик на наркотици от София към Варна и последващото разпространение във Варна. Информацията за дейността й е получена през януари тази година.

В хода на разследването са открити две съхранителни бази, където са се съдържали наркотичните вещества преди да бъдат дадени на главните дилъри, които да стигнат до клиентите.

Данните от разследването показват, че групата е имала за цел да завземе пазара и да осъществи монопол във Варна и Добрич, като за целта са използвани принуда и заплахи.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар